Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Άλλος τρόπος για να πούμε....

Από τη συνάδελφο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ειρήνη Οικονόμου,
Φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αγγλικών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου



Στις εκθέσεις των μαθητών μου, αυτών που είναι σε μέτριο επίπεδο αλλά και αρκετών που μπορεί να ετοιμάζονται για κάποιο πτυχίο επιπέδου Β2,παρατηρώ το εξής πρόβλημα:από την αρχή έμαθαν κάποιες λέξεις και μετά βαριούνται να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν άλλες.
Τι εννοώ? Για παράδειγμα,για να πουν χαρούμενος λένε πάντα happy,για το λυπημένος sad,για το κακός bad...
Εντάξει,είπαμε ότι η αγγλική γλώσσα δεν έχει τον πλούτο της ελληνικής αλλά όχι κι έτσι...
Ο παρακάτω πίνακας είναι μια καλή πρόταση να τον έχουν οι μαθητές μπροστά τους και να αντικαθιστούν τις λέξεις που χρησιμοποιούν συνέχεια, όπως είπα πριν, με άλλες πιο ενδιαφέρουσες.Έτσι θα δείξουν ότι διαθέτουν γλωσσικό πλούτο και φυσικά θα ανέβει η βαθμολογία τους σε μία εξέταση,
Εγώ πάντως θα κάνω το εξής:θα εκτυπώσω τον πίνακα αυτόν σε χαρτί,θα τον πλαστικοποιήσω και θα τον δώσω στους μαθητές μου να το έχουν μαζί τους πάντα.Έτσι λοιπόν,θα τις μάθουν αυτές τις συνώνυμες λέξεις....πού θα πάει!!!!!






Πηγή: My English Language Teacher

1 σχόλιο:

  1. σ'ευχαριστούμε πολύ ειρήνη μου για τη βοήθεια...πραγματικά πολύ ωραία ιδέα...συνήθως στις εκθέσεις οι μαθητές μας επαναλαμβάνουν τις ίδιες λέξεις π.χ good, nice,happy,like...τα συνώνυμα είναι μια πολύ καλή λύση να εμπλουτίσουν τις εκθέσεις τους και να ανεβάσουν το επίπεδο και τη βαθμολογία τους,ειδικά στις εξετάσεις όπου ο πλούτος του λεξιλογίου λαμβάνεται υπόψιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή